Konu "Antioxidant Activity" için listeleme
Toplam kayıt 8, listelenen: 1-8
-
Bazı yeni 3-Alkil-4-[3-metoksi-4-(p-nitrobenzoksi)-benzilidenamino]-4,5- dihidro-1H-1,2,4-triazol-5-on bileşiklerinin in vitro antioksidan ve antimikrobiyal özellikleri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.04.2022)Bu çalışmada, dokuz yeni 3-alkil-4-[3-metoksi-4-(p-nitrobenzoksi)-benzilidenamino]-4,5-dihidro-1H1,2,4-triazol-5-on (3) bileşiği 3-alkil-4-amino-4,5-dihidro-1H-1,2,4-triazol-5-on (1) bileşiklerinin 3- metoksi-4-hidroksi ... -
Determination of in vitro antioxidant activities and macro and micro elements level in different extracts of cynara scolymus L. leaf
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2022)Globe Artichoke (Cynara scolymus L.) belonging to the family of Astericaea, has antioxidant, hepatoprotective and hypoglycemic activities, its leaves have traditionally been used for diuretic and choleretic purposes. ... -
Effects of Supplementation of Aniseed (Pimpinella anisum L.) at Various Amounts to Diets on Lipid Peroxidation, Antioxidant Activity and Some Biochemical Parameters in Laying Quails (Coturnix coturnix japonica)
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2009)Aniseed (Pimpinella anisum L.), an aromatic plant, is an annual herb cultivated in many countries but indigenous to Iran, India and Turkey. Aniseed has been used effects of carminative, antiseptic, antispasmodic, ... -
Hepatoprotective effect of pomegranate (punica granatum l.) in a rabbit model of steatohepatitis
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2021)The study aimed to exhibit liver protection, activity, and probable side effects of LPJE on a steatohepatitis rabbit model. In this study, 48 rabbits were used. The first group (Group 1) rabbits were fed a standard diet ... -
Kağıt tabanlı kolorimetrik yöntemle askorbik asit (Vitamin C) tayini
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2022)Askorbik asit (AA), birçok yiyecek ve içecekte C vitamini olarak bilinen ve antioksidan özelliği olan en önemli suda çözünür organik biyomoleküldür. Gıdaların antioksidan özelliklerinin belirlenmesine yönelik geliştirilen ... -
Kaya tuzu ile deniz tuzu stresinin buğday (Triticum vulgare L.) ve arpa (hordeum vulgare l.) üzerindeki etkileri
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 28.06.2023)Bu çalışmada kaya tuzu ile deniz tuzunun buğday ve arpa gelişimi üzerindeki etkileri kıyaslanmıştır. Çalışma için 650 g toprağa 4 g arpa ve 5 g buğday tohumu ekilerek üzerleri 100 g toprak ile kaplanmıştır. Çimlenen buğday ... -
Origanum bilgeri’nin kombu çayının biyoaktivitesi ve mikrobiyolojik profili üzerindeki etkilerinin incelenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.04.2021)Kombu çayı, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle dünya çapında sıklıkla tercih edilen geleneksel fermente bir içecektir. Kombu çayı fermentasyonunda genellikle siyah çay kullanılıyor olsa da günümüzde farklı ... -
Research on the antioxidant efficiacy of olive (olea europaea l.) leaf using by in vitro methods
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.09.2020)In this study, antioxidant properties of olive (Olea europaea L.) leaves containing oleuropein were investigated in nhexane, ethyl acetate, and methanol based extracts obtained from dried olive leaves at different concentration ...