Konu "Salmonella" için listeleme
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
-
Doğal Koşullarda ve Isıl İşlemi Uygulanarak Üretilen Türk Sucuklarında Salmonella Typhımurıum’un Gelişimi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2007)Yapılan bu çalışmada doğal koşullarda ve ısıl işlem uygulanmış Türk sucuklarında S. typhimurium’un canlı kalma süresi araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan sucuk hamuruna 104 kob/g ve 106 kob/g düzeylerinde S. typhimurium ... -
Eber Gölü ve Akarçay Suyunun mutajenik özelliklerinin ames Salmonella/Mikrozom testi ile araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2007)Bu çalışmada Eber Gölü ve onu besleyen Akarçay üzerindeki üç farklı istasyondan elde edilen su örneklerinin muhtemel genotoksik etkilerini belirlemek için Salmonella typhimurium TA 98 ve TA 100 suşları kullanılarak Ames ... -
Sirke ve limon suyunun tavuk yumurta kabuğu dış yüzeyinde Salmonella’nın yaşamı üzerine etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2022)Bu araştırmada deneysel olarak Salmonella ile kontamine edilen yumurtalar kontrol (K) grubu hariç, distile su (DS), limon suyu (L), sirke (S) ve limon suyu+sirke (LS) yıkama sıvılarına daldırılıp 3 dakika bekletildikten ...