Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorEksik, Cebrail
dc.contributor.authorAkan, Hasan
dc.date.accessioned2023-11-10T08:28:57Z
dc.date.available2023-11-10T08:28:57Z
dc.date.issued28.06.2023en_US
dc.identifier.citationEksik, C. & Akan, H. (2023). A Survey on Edible Plants for Human Consumption in Some Mountainous district of Mardin, Turkey . Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi , 23 (3) , 555-575 . DOI: 10.35414/akufemubid.1243148en_US
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.35414/akufemubid.1243148
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/do 10.35414/ akufemubid.1243148
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/11326
dc.description.abstractThis research was carried out to determine the ethnobotanical studies of edible wild plants in some parts of Mardin province, a historical city of Upper Mesopotamia, in the Southeastern Anatolia Region of Turkey, between the years 2018-2020. The wild plants consumed as food by the local people living in the villages of Mardin province and their usage patterns were determined. Face-to-face interviews were conducted with 80 people and ethnobotanical information forms were prepared. The local and scientific names of the identified plants were included and their usage purposes were determined. As a result of the study, it was determined that 131 plant species were used as edible in folk tradition.en_US
dc.description.abstractBu araştırma, 2018-2020 yılları arasında Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yukarı Mezopotamya'nın tarihi bir kenti olan Mardin ilinin bazı kesimlerinde, yenilebilir yabani bitkilerin etnobotanik araştırmalarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Mardin ili köylerinde yaşayan yöre halkının gıda olarak tükettikleri yabani bitkiler ve kullanım şekilleri belirlenmiştir. 80 kişi ile yüz yüze görüşme yapılmış ve etnobotanik bilgi formları düzenlenmiştir. Tespit edilen bitkilerin yerel ve bilimsel isimlerine yer verilerek kullanım amaçları belirlenmiştir. Çalışma sonucunda 131 bitki türünün halk geleneğinde yenilebilir özellikte kullanıldığı tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.35414/ akufemubid.1243148en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYenilebilir Otlaren_US
dc.subjectEtnobotaniken_US
dc.subjectGıda Bitkilerien_US
dc.subjectMardinen_US
dc.subjectEdible Herbsen_US
dc.subjectEthnobotanyen_US
dc.subjectFood Plantsen_US
dc.subjectMardinen_US
dc.titleContributions to edible plants for human consumption in Mardin provinceen_US
dc.title.alternativeMardin ilinde insan tüketimi amaçlı yenilebilir bitkilere katkılaren_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.authorid0000-0002-3033-4349en_US
dc.authorid0000-0003-3759-1337en_US
dc.identifier.volume23en_US
dc.identifier.startpage555en_US
dc.identifier.endpage575en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster