Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKahraman, Ahmet
dc.contributor.authorSerteser, Mustafa
dc.contributor.authorKöken, Tülay
dc.date2015-01-21
dc.date.accessioned2015-01-21T09:30:04Z
dc.date.available2015-01-21T09:30:04Z
dc.date.issued2002-01
dc.identifier.issn1302-4612
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/1622
dc.description.abstractSon yapılan araştırmalar, yaygın olarak kullanılan gıdaların besinsel özelliği olmayan ve bazı kanser türleri ve kardiyovasküler düzensizlikler gibi kronik hastalıklara karşı. koruma sağlayabilen bileşikler içerdiğini ortaya koymuştur. Antikanserojen ve diğer yararlı özellikler içeren bu bileşikler diyetsel antioksidanlar olarak da adlandırılmaktadırlar. Onların koruyucu etkisinin en önemli nedeni antioksidan aktiviteye sahip olmaları ve serbest radikal yakalama kapasiteleri yüzündendir. Son yıllarda en çok araştırılan diyetsel antioksidanlardan biri olan flavonoidlerin sayısı yaklaşık 4000’in üzerinde olup sebzeler, meyveler, hububat, çay ve kırmızı şarapta bol miktarda bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, ülkemizde bol bulunan yukarıda bahsedilen gıdaların antioksidan kapasitelerinin nedenlerinden biri olan flavonoidlere dikkat çekmek ve bu flavonoidlerin diğer özellikleri, yapı fonksiyon ve kaynakları hakkında güncel yaklaşımlar sunmaktadır.en_US
dc.description.abstractRecent studies indicated that, widely consumed foods contain some compounds capable of protecting individuals from the development of cancer, cardiovascular disorders and chronic diseases. Those compounds are called dietary antioxidants and their protective efffects as attributed to their scavenging activity. Flavonoids are a large group of antioxidants naturally occur in vegetables, fruits, cereal, tea and red wine. The purpose of this study is to present recent knowledge about structure, function and sources of flavonoids.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe Tıp Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFlavonoidleren_US
dc.subjectAntioksidan Aktiviteen_US
dc.titleFlavonoidleren_US
dc.title.alternativeFlavonoidsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe Tıp Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Biyokimya Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage8en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

  • Makaleler [452]
    Makale, olgu sunumu, editöre mektup vb.

Basit öğe kaydını göster