Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇetingül, İbrahim Sadi
dc.contributor.authorYardımcı, Mehmet
dc.date2015-02-19
dc.date.accessioned2015-02-19T12:15:48Z
dc.date.available2015-02-19T12:15:48Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.issn1308-1594
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/2185
dc.description.abstractBeing present in many feedstuffs, fats are one of the most important components of diets. Fat supplements play an important role in improving the absorption of fat soluble vitamins and reducing the powderiness of feed. Natural fats are consists of 3 fatty acids and 1 glycerol components. Fatty acids are usually classified as saturated (SFA), unsaturated (USFA), monounsaturated (MUFA) and polyunsaturated (PUFA) fatty acids. Among the polyunsaturated fatty acids group, linoleic (LA) and linolenic (LNA) fatty acids are the essential fatty acids. The fatty acid profile of feed affects the fatty acid composition of the tissues of the animals fed with these diets. This effect occurs in meat and eggs in poultry while it occurs in tissues, milk and embryo development in pigs. Moreover, fat supplements can enhance productive performance in cattle, pigs and poultry. Because of this, there is currently much interest in optimizing the amount and type of fat in diets of farm animals. In the cases where better feed conversion rate and faster growth is aimed, fats should be considered as much important as proteins and carbonhydrates in farm animal nutrition.en_US
dc.description.abstractPek çok hammaddede doğal olarak bulunan yağlar, rasyonun en önemli bileşenlerinden biridir. Yağlar ilave edildikleri rasyonun tozumasını engellemeleri, yağda eriyen vitaminlerin emilimi açısından önemli rol oynarlar. Doğal yağlar bir gliserol ve 3 yağ asidi bileşeninden oluşmaktadır. Yağ asitleri genel olarak doymuş, doymamış, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağ asitleri olarak sınıflandırılır. Çoklu doymamış yağ asitlerinden linoleik ve linolenik asitler esansiyel yağ asitleridir. Rasyonun yağ asitleri profili bu rasyonla beslenen hayvanların dokularındaki yağ asitleri kompozisyonunu etkiler. Bu etki kanatlılarda et ve yumurtada görülürken, herbivorlar ve karnivorlarda ise doku, süt ve embriyo gelişimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Aynı zamanda rasyona yağ ilavesi ruminantlarda, domuzlarda ve kanatlı ürünlerinde üretim artışları oluşturmaktadır. Bu durum konuyla ilgili sahada yapılan çalışmalarda en ideal artışı ortaya çıkartan yağ tipi ve yağ asitleri kompozisyonu tespit üzerine bir arayışı ortaya çıkarmıştır. Neticede artan yemden yararlanma değerleri ve sağlıklı hızlı büyümenin hedeflendiği durumlarda yağlardan proteinler ve karbonhidratlar gibi büyük bir önemle bahsedilmesi gerekmektedir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFat Usageen_US
dc.subjectAnimal Nutritionen_US
dc.subjectFarm Animalsen_US
dc.subjectFatty Aciden_US
dc.titleThe Importance of Fats in Farm Animal Nutritionen_US
dc.title.alternativeYağların Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesindeki Önemien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentDepartments of Animal Nutrition and Animal Husbandry Faculty of Veterinary Medicine, Afyon Kocatepe Universityen_US
dc.identifier.volume1en_US
dc.identifier.startpage77en_US
dc.identifier.endpage81en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster