Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorPamuk, Şebnem
dc.contributor.authorGürler, Zeki
dc.date2015-02-23
dc.date.accessioned2015-02-23T08:34:55Z
dc.date.available2015-02-23T08:34:55Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.issn1308-1594
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/2236
dc.description.abstractAfozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli modifikasyonlar ile inek sütünden de üretilmektedir. Ancak inek sütünden üretilen mozzarella peynirlerinde karakteristik lezzet ve aroma bulunmamaktadır. Gerek turizm ülkesi olmamız, gerekse yurt dışı kökenli firmaların ihtiyaçlarından dolayı, Mozzarella peynirine olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Ülkemizde de belirli bir manda popülasyonu vardır ve manda sütü üretimi yapılmaktadır. Ancak, mandalardan elde edilen süt, gerektiği şekilde değedendirilememektedir. Bu amaçla, manda sütünden yapılan mozzarella peynirine olan talebin karşılanmasına öncülük eden Afyon Kocatepe Üniversitesi Mandacılık Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı Süt ve Süt Ürünleri Ünitesi, modem ve hijyenik şardarda mozzarella üretimi yapmakta ve bu konuda örnek oluşturmaktadır.en_US
dc.description.abstractMozzarella cheese one of the most renowned Italian cheeses. Generally it is used with pizza production, in addition it is a delicious cheese that can be consumed freshly. Although it can be producted from mandate milk traditionally, with identified modifications it has been producted with cow milk but the cheese that has been producted with cow milk there is no characteristic taste and flavor. Because of being a tourism country and necessity of external rooted companies, mozzarella cheese from mandate milk caption is increasing day by day. Our country has a considerable mandate population and mandate milk production with this reason Afyon Kocatepe University Animal Research and Application Center is leading to provide the caption of mozzarella cheese. And it is a good reference making modern and hygienic mozzarella production.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMozzarella Peynirien_US
dc.subjectMandaen_US
dc.subjectManda Sütüen_US
dc.titleManda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarellaen_US
dc.title.alternativeThe Taste Coming From Water Buffalo Milk: Mozzarellaen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.startpage49en_US
dc.identifier.endpage53en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster