Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYalçın Kaya, İlkay
dc.contributor.authorYılmaz Leblebiciler, Özgül D.
dc.date2015-03-24
dc.date.accessioned2015-02-24T15:15:12Z
dc.date.available2015-02-24T15:15:12Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.issn1308-1594
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/2304
dc.description.abstractKanatlılarda, refahı artırmak ve ekonomik faydalar sağlamak amacıyla rasyonlannda antibiyotikler ve kemoterapikler uzun yıllar kullanılmıştır. Bu durum hem insan hem de hayvanlarda patojenik bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesi riski ile ilgili endişelerin artması nedeniyle kullanımı yasaklanmıştır. İşte bu nedenle de, insan ve hayvanın sindirim sistemindeki smırlı sayıdaki faydalı mikroorganizmaların büyümelerini hızlandıran, patojen mikroorganizmaları ise baskılayan, sindirilmeyen yem ve gıda maddeleri olarak tanımlanan antibiyotik alternatifi büyütme faktörlerinden (verim artırıcılar) prebiyotiklere ilgi son yıllarda artmıştır.en_US
dc.description.abstractChemotherapeutics and antibiotics have been widely used in broiler rations to provide economical benefits and improve the welfare of animals. However, the pathogenic bacteria developed resistance to the antibiotics in both animals and human, thus using antibiotics were prohibited due to the increased concerns about the risk. That is why, there has been a great interest on prebiotics which promote the growth factor of limited beneficial microorganisms and suppress the pathogenic bacteria in the digestive system of human and animals. Prebiotics are also defined as undigestable feed and food ingredients, and growth factor for antibiotic alternatives (performance enhancers).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKanatlı Performans Prebiyotiken_US
dc.subjectSindirilmeyen Oligosakkariten_US
dc.titlePrebiyotik Olarak Kullanılan Sindirilmeyen Oligosakkaritlerin Kanadı Beslemedeki Önemien_US
dc.title.alternativeImportance of Non-digestible Oligosaccharides Used as Prebiotic in Poultry Nutritionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentKırıkkale Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme veBeslenme Hastalıkları ADen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.startpage29en_US
dc.identifier.endpage35en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster