Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDurmuş, İbrahim
dc.contributor.authorEryavuz, Abdullah
dc.date2015-02-25
dc.date.accessioned2015-02-25T08:20:17Z
dc.date.available2015-02-25T08:20:17Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/2316
dc.description.abstractÇinko; günlük tüketilen minerallerden olup, insan, hayvan ve bitkilerin sağlıklı gelişimleri açısından esansiyel bir elementtir. Dünyada en yaygın mineral eksikliğinin çinko eksikliği olması, bunun da tahıl üretiminde ve hayvan veriminde azalmalara neden olarak yetiştiricilere önemli ekonomik kayıplar oluşturduğu bilinmektedir. Bu yüzden, hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde, yetiştiriciler tarafından hayvanların sağlığını korumak ve verimlerini artırmak için yemlerine çinko katılmaktadır. Son yıllarda yapılan çalışmalar, tavsiye edilen düzeyden 6 kat ya da daha fazla düzeyde yeme çinko katılmasının koyun ve sığırlarda verimi artırdığını göstermiştir. Bu derleme çalışmasında, son yıllarda yapılan çalışmaların bulgularından hareketle, yüksek çinko tüketiminin rumen fermentasyonu, hematolojik ve biyokimyasal parametreler ile hayvan verimine etkileri anlatılmaya çalışıldı.en_US
dc.description.abstractZinc is a mineral which are necessary to be intake daily and absolutely essential for the healthy growth of humans, animals and plants. On a global scale, zinc deficiency is the most widespread of all micronutrient deficiencies and causes reduced yields of crops and animals. Therefore, in areas with intensive livestock production, zinc is often supplemented to diet of the animals for health reasons or as growth promoters by producers. Recent studies have demonstrated that zinc improved ruminant productivity when supplemented at levels six times or more its recommended level for sheep and cows. The present review examines the effects of high dietary zinc intake on rumen fermentation, haematological and biochemical parameters and productivity of ruminants based on results of the studies conducted in recent years.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyokimyasal Parametreleren_US
dc.subjectHematolojik Parametreleren_US
dc.subjectRumen Fermentasyonuen_US
dc.subjectYüksek Çinkoen_US
dc.titleRuminant Hayvanlarda Yüksek Çinko Tüketiminin Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of High Dietary Zinc Intake in Ruminants Animalsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalKocatepe Veteriner Dergisien_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Fizyoloji ADen_US
dc.identifier.volume5en_US
dc.identifier.startpage35en_US
dc.identifier.endpage41en_US
dc.identifier.issue5en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster