dc.contributor.author | YILMAZ BAYTOK, Merih | |
dc.date.accessioned | 2014-08-07T12:24:06Z | |
dc.date.available | 2014-08-07T12:24:06Z | |
dc.date.issued | 1999 | |
dc.identifier.issn | 1302-1680 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11630/308 | |
dc.description.abstract | Afyon Kaymağı genelde manda sütünden elde edilen bir süt ürünüdür. Sütün dolaylı olarak ısıtılması ve bir süre bekletilmesi sonucu doğal seperasyonla üst kısımda toplanan yağ çeşitli yöntemlerle alınıp tabaklara yerleştirilir. Ortalama %33.7 su, %65 yağ, %3.3 protein, %1 süt şekeri ve %0.5 mineral madde içeriğiyle iyi bir gıda ve iyi bir çeşnidir.
Kaymak, taze olarak tüketildiği gibi bazı yöresel şekerlemelerin üretiminde de kullanılabilmektedir. Bu ürünlerden; kaymaklı şeker, şeker şurubunun koyulaştırılmasından sonra ağartılıp kaymak ve diğer katkıların ilavesiyle elde edilir. Kaymaklı şeker % 12.5 su, % 1.52 yağ ve %60 civarında şeker içermektedir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Afyon Kocatepe Üniversitesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Kaymak, Afyon Kaymağı, Süt Yağı, Krema | en_US |
dc.subject | Cream for Breakfast, Afyon Cream, Milk Fat, Cream, Devonshire Cream | en_US |
dc.title | Afyon kaymağı ve kaymaklı şeker üretimi | en_US |
dc.title.alternative | Production of Afyon cream and candy with cream | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |