Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYILMAZ BAYTOK, Merih
dc.date.accessioned2014-08-07T12:24:06Z
dc.date.available2014-08-07T12:24:06Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.issn1302-1680
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/308
dc.description.abstractAfyon Kaymağı genelde manda sütünden elde edilen bir süt ürünüdür. Sütün dolaylı olarak ısıtılması ve bir süre bekletilmesi sonucu doğal seperasyonla üst kısımda toplanan yağ çeşitli yöntemlerle alınıp tabaklara yerleştirilir. Ortalama %33.7 su, %65 yağ, %3.3 protein, %1 süt şekeri ve %0.5 mineral madde içeriğiyle iyi bir gıda ve iyi bir çeşnidir. Kaymak, taze olarak tüketildiği gibi bazı yöresel şekerlemelerin üretiminde de kullanılabilmektedir. Bu ürünlerden; kaymaklı şeker, şeker şurubunun koyulaştırılmasından sonra ağartılıp kaymak ve diğer katkıların ilavesiyle elde edilir. Kaymaklı şeker % 12.5 su, % 1.52 yağ ve %60 civarında şeker içermektedir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKaymak, Afyon Kaymağı, Süt Yağı, Kremaen_US
dc.subjectCream for Breakfast, Afyon Cream, Milk Fat, Cream, Devonshire Creamen_US
dc.titleAfyon kaymağı ve kaymaklı şeker üretimien_US
dc.title.alternativeProduction of Afyon cream and candy with creamen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster