Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKara, Zeynep
dc.date.accessioned2018-12-19T14:22:22Z
dc.date.available2018-12-19T14:22:22Z
dc.date.issued2018-12-19
dc.date.submitted2015-11-03
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/5036
dc.description.abstractBu araştırma farklı bitkisel yağ kaynakları içeren rasyonların bıldırcınlarda besi performansı, karkas kalite özellikleri ile bazı kan parametreleri ve oksidatif durum üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapıldı. Araştırmada toplam 400 adet üç günlük yaşta Japon bıldırcını (Coturnix coturnix japonica) kullanıldı. Araştırma her biri 100 bıldırcından oluşan 4 grup halinde yürütüldü. Her bir grup 20 bıldırcından oluşan 5 alt gruba ayrıldı. Deneme rasyonlarına % 3 düzeyinde soya yağı, ayçiçeği yağı, aspir yağı ve zeytin yağı ayrı olarak katıldı. Araştırma 6 haftada tamamlandı. Araştırmada soya yağı, ayçiçeği yağı, aspir yağı ve zeytin yağı katılan tüm deneme grupları arasında canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, karkas ağırlıkları ve randımanları ile karaciğer, kalp, dalak, taşlık, bezli mide ve abdominal yağ ağırlıklarının canlı ağırlığa oranlarının değişmediği belirlendi (p>0,05). Serum ALP, ALT, AST, toplam protein, trigliserit ve kolesterol düzeylerinin yağların katımıyla etkilenmediği tespit edildi (p>0,05). Serum malondialdehit (MDA) düzeyinin aspir yağı katılan grupta azalırken, serum antioksidan aktivite (AOA) düzeyinin aynı grupta arttığı belirlendi (p<0,05). Göğüs eti MDA düzeyinin gruplar arasında değişmediği tespit edildi (p>0,05). Araştırmadan elde edilen verilere dayanılarak; bıldırcın rasyonlarına soya yağı, ayçiçeği yağı, aspir yağı ve zeytin yağı katılmasının besi performansı, karkas özellikleri ve bazı kan parametreleri ile göğüs etinin oksidasyonu üzerine herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı, serumda lipid oksidasyonunu önleyici etkisinin aspir yağında daha güçlü olduğu ifade edilebilir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBıldırcınen_US
dc.subjectYağlaren_US
dc.subjectBesi Performansıen_US
dc.subjectKarkas Özelliklerien_US
dc.subjectLipid Oksidasyonen_US
dc.titleBıldırcın Rasyonlarına Katılan Farklı Yağ Kaynaklarının Besi Performansı, Karkas ve Bazı Kan Parametreleri ile Oksidatif Durum Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effects of Different Oil Sources Supplementation in Quail Diets on Fattening Performance, Carcass Traits, Some Blood Parameters and Oxidative Statusen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentAfyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Esntitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster