Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Manda sütlerinde ICP-MS ile metal ve ağır metal seviyelerinin belirlenmesi
(2018)
Manda sütü, gıda teknolojisinde kullanılan sütler arasında en yüksek yağ oranına sahiptir. Günümüzde egzoz dumanı, atık su ile sulama, endüstriyel ve madencilik faaliyetleri gibi birçok nedenden dolayı toprakta önemli ...
Manda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarella
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)
Afozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli ...
Afyonkarahisar’dan toplanan çiğ manda sütlerinde Salmonella SPP. varlığının araştırılması
(2018)
Gıda kaynaklı önemli bir patojen ve zoonoz olan Salmonella spp. et, yumurta, peynir ve çiğ süt gibi hayvansal gıdaları kontamine ederek gıda kaynaklı salgınlara neden olabilmektedir. Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar'da ...
Some physicochemical properties and fatty acid compositions of different originated anatolian water buffaloes milk samples
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 01.03.2023)
This study was carried out to determine the physicochemical properties and the fatty acid composition
of milk samples collected from different originated Anatolian water buffaloes living in the same farm.
The fat amounts ...