Ceviz Yeşil Kabuğu Çıkartma Makinesi
Özet
Bu çalışmada, Cevizin yeşil olan sert kabuğundan ayrılmasını sağlayan bir makine tasarlanmış ve imal edilmiştir. Makine herkesin kullanabilmesi için basit bir şekilde tasarlanmış, makinenin içerisine yerleştirilen silindir tambur, parçalayıcı bıçaklar ve temizleyici fırçalar sayesinde kabuğun kısa sürede cevizden ayrılması sağlanmıştır.
Çalışmamız Tasarım, İmalat ve Montaj olarak üç aşamalarından oluşmaktadır. Tasarım kısmında makinenin katı model tasarımı ve imalat resimleri Inventor programı yardımı ile çizilmiş, parçalar imalata hazır hale getirilmiştir. Daha sonra resmi çizilen bu parçaların imalatı gerçekleştirilmiş ve en son olarak montaj yapılarak prototip makine üretilmiştir. Makinenin ebatları yaklaşık 1000 x 1200 x 1350 mm ve kapasitesi 300 kg’ dır. Manuel olarak 50 kg cevizin yeşil kabuğu 8 saatte işlenebilirken tasarlanmış olan makine ile aynı saatte el değmeden otomatik olarak yaklaşık 2000 kg işlenebilmektedir
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/6016Koleksiyonlar
- Yüksek Lisans Tezleri [890]
İlgili Öğeler
Başlık, yazar, küratör ve konuya göre gösterilen ilgili öğeler.
-
Utilization of some plant based wastes for a possible formulation of tea infusion
Arslan Danacıoğlu, Derya; Pekel, Merve (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 24.02.2021)The main objective of the current study was to investigate the potential of plant based wastes to be used as tea infusions having beneficial health effects. With this purpose, three different formulations of tomato peel, ... -
CEVİZLİ YAZ HELVASINDA DEĞİŞİK DEPOLAMA SICAKLIKLARINDA MEYDANA GELEN KİMYASAL, FİZİKSEL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL DEĞİŞİKLİKLER ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Elyıldırım, Filiz (2009)Bu çalışmada cevizli yaz helvasının 3 ayrı sıcaklıkta 120 gün depolanarak bazı kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik ve duyusal kalite değerlerinde oluşan değişmeler araştırılmıştır. Ayrıca bu analizlere ışık tutması açısından ... -
Çeşitli kuruyemişlerden sirke benzeri fonksiyonel ürün üretimi ve bazı özellikleri
İLİK,Ayşe (2019)Bu araştırmada, ülkemizde üretilen kabuklu çiğ kuruyemişler (Antep fıstığı, badem, ceviz, fındık, yer fıstığı) ve bunların içlerinden sirke yapım olanakları araştırılmıştır. Bu amaçla söz konusu kabuklu ve iç kuruyemişlerden ...



















