Bölüm "Enstitüler, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Besin / Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı" Sağlık Bilimleri Enstitüsü için listeleme
Toplam kayıt 24, listelenen: 21-24
-
Tüketime sunulan Afyon tulum peynirlerinde aflatoksin m1 seviyesinin mevsimsel olarak araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 12.07.2021)Tulum peyniri ülkemizde beyaz peynir ve kaşar peynirinden sonra en çok üretilen ve severek tüketilen bir peynir çeşididir. Süt hayvanlarının Aflatoksin içeren yemlere ile beslenmesine bağlı olarak elde edilen sütler AFM1 ... -
Tüketime sunulan piliç etlerinde campylobacter jejunı, campylobacter colı ve campylobacter ları varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 23.02.2022)Dünya’da gıda kaynaklı bakteriyel hastalıklar arasında en yaygını olarak rapor edilen Campylobacter spp.’nın kanatlı barsak florasında yüksek düzeyde bulunmasının yanında, sığır ve koyun gibi çiftlik hayvanlarının barsak ... -
Uht-sterilize sütlerde antibiyotik kalıntısı ve kalite parametrelerinin araştırılması
(Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.07.2023)Yapılan bu çalışmada tüketime sunulan tetrapak ambalajlı UHT steril sütlerde (sade, çilekli, çikolatalı) hayvan sağlığında kullanılan antibiyotiklerin kalıntı varlığı ile süt kalitesinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu ... -
Zayıflama amacıyla kullanılan bitkisel çaylarda aflatoksin varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.02.2021)Bu çalışmada, Konya Akşehir'de bulunan 14 farklı satış noktasından (aktar, baharatçı, market, eczane) açıkta ve kapalı pakette satılan 10 adet yeşil çay, 10 adet rezene, 10 adet biberiye ve 10 adet sinameki numunesinde ...