Yazar "Akkaya, Levent" için Sağlık Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Afyon’da Tüketime Sunulan Tavuk Karkas ve Tavuk Eti Örneklerinde Salmonella spp. Varlığının Klasik Kültür Tekniği ile Saptanması
Telli, Raziye (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2006)Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde satışa sunulan 50 adet broiler karkas, 50 adet tavuk kanadı, 50 adet tavuk göğüs eti ve 50 adet tavuk budundan oluşan toplam 200 adet tavuk eti örneği, Salmonella spp. varlığı ... -
Doğal Koşullarda ve Isıl İşlemi Uygulanarak Üretilen Türk Sucuklarında Salmonella Typhımurıum’un Gelişimi
Kara, Recep (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2007)Yapılan bu çalışmada doğal koşullarda ve ısıl işlem uygulanmış Türk sucuklarında S. typhimurium’un canlı kalma süresi araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan sucuk hamuruna 104 kob/g ve 106 kob/g düzeylerinde S. typhimurium ... -
Geleneksel Bir Peynir: Afyon Tulum Peynirinin Karakterizasyonu ve Deneysel Olarak İnokule Edilen Brucella Abortus ve Brucella Melitensis Suşlarının Üreme ve Canlı Kalma Yeteneklerinin Araştırılması
Kara, Recep (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2011)Yapılan bu çalışmanın ilk bölümünde Afyonkarahisar’da 3 farklı tulum peyniri üreticisine geleneksel metotla imal ettirilen Afyon Tulum peyniri örneği (A, B, C grubu) ve A.K.Ü. Veteriner Fakültesi Besin/Gıda Hijyeni ve ...