Yazar "Gürler, Zeki" için Sağlık Bilimleri Enstitüsü listeleme
-
Afyonkarahisar’da satışa sunulan meyveli yoğurtların aflatoksin m1 yönden incelenmesi
Erdal, Mehmet; Gürler, Zeki (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 02.09.2020)Bu çalışmada, Afyonkarahisar’da satışa sunulan meyveli yoğurtların Aflatoksin M1 yönünden incelenmesi amaçlanmıştır. Aflatoksin M1 (AFM1), Aflatoksin B1 (AFB1) ile kontamine yemleri tüketen laktasyondaki hayvanların ... -
Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Afyon Kaymaklarında Bazı Patojen Bakterilerin Aranması
İpekçioglu, Volkan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalısma Afyonkarahisar’da piyasada satısa sunulan Afyon kaymagı örneklerinde Escherichia coli, Escherichia coli O157:H7 ve Listeria monocytogenes’in varlıgının belirlenmesi amacı ile yapıldı. Bu amaçla, Afyonkarahisar’daki ... -
Et ve süt ürünleri işletmelerinde üretim alanlarında mikrobiyolojik hava kalitesinin mevsimsel olarak belirlenmesi
Kandal, Mustafa (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 23.02.2022)Bu çalışmada Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren bir et ve bir süt işletmesinin farklı üretim alanlarından ve dış ortam havasından dört mevsim hava numuneleri alınarak havadaki mikroorganizmaların seviyesinin belirlenmesi ... -
Fermente türk sucuklarından izole edilen lactobacıllus plantarum, lactobacıllus sake, lactobacıllus curvatus ve staphylococcus xylosus suşlarının starter kültür olarak kullanılmasının araştırılması
Demirel, Yağmur Nil (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 29.06.2019)Bu çalışma ile geleneksel metotlarla üretimi yapılmış sucuk hamuralarının doğal floralarındanL. plantarum, L. sake, L. curvatus ve S. xylosususklasik kültür yöntemleri ile elde edilerek bu mikroorganizmaların karakterizasyonu ... -
Fermente türk sucuklarından izole edilen lactobacıllus plantarum, lactobacıllus sake, lactobacıllus curvatus ve staphylococcus xylosus suşlarının starter kültür olarak kullanılmasının araştırılması
Demirel, Yağmur Nil (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2016)Bu çalışma ile geleneksel metotlarla üretimi yapılmış sucuk hamuralarının doğal floralarındanL. plantarum, L. sake, L. curvatus ve S. xylosususklasik kültür yöntemleri ile elde edilerek bu mikroorganizmaların karakterizasyonu ... -
Kaymak Altı Sütünün Değişik Oranlarda İnek Sütü İle Karışımından Üretilen Yoğurtların Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Akalan, Fatma Esra (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2011)Bu araştırmada, inek ve kaymak altı sütlerinden üretilen yoğurtların bazı fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri incelenmiştir. Üretilen yoğurtlar +4°C‟de depolanmış ve depolamanın 0, 3, 7, 11, 14 ve 20. ... -
Limon lifi ilavesinin yağ miktarı azaltılmış sucuğun bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Ekiz Ünsal, Teslime (Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 11.07.2023)Geleneksel et ürünlerimizden birisi olan sucuk, yüksek oranda yağ içeriğine sahip olması sebebiyle olumsuz bir imaja sahiptir ve tüketiciler tarafından tüketiminden sıklıkla kaçınılmaktadır. Bu olumsuz tüketici görüşünü ... -
Sodyum florür ile oksidatif stres oluşturulan ratlarda betaninin muhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Arslan Acaröz, Damla (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 28.11.2022)Bu çalışmada sodyum florür ile oksidatif stres oluşturulan ratlarda antioksidan özelliği bilinen betaninin olası koruyucu etkilerinin belirlenmesi amaçlandı. Bu amaçla; deney süresince tüm gruplara standart rodent yemi ...