Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞevik, Ramazan
dc.contributor.authorSancar, Tuba
dc.date.accessioned2019-05-27T06:49:58Z
dc.date.available2019-05-27T06:49:58Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6178
dc.descriptionÇiğ köfte, is a hand-made food made by combining raw meat, bulgur, tomato paste and a variety of spices. In the process of entering the European Union, containing of raw meat banned and meatless çiğ köfte emerged more clearly. By subtracting the raw meat, cost of products reduced, endurance time increased, the consumer demand also has increased. Today, fast food culture has become a widespread habit, and this situation made possible increasing consumption of meatless çiğ köfte. By the wide spreading of meatless çiğ köfte production the factories established and outlets were opened in many places. Although meatless çiğ köfte doesn’t contain raw meat in its structure, it must be kept under refrigerator conditions to remain its endurance. Within the project, it is intended to determine the type of packaging to preserve the best durability of meatless çiğ köfte under refrigerator conditions. During this study, vacuum packaging, coating with films and modified atmosphere packaging methods were applied. Packaged meatless çiğ köfte samples were examined in various quality criteria and specified period then determined the most appropriate packaging method.en_US
dc.description.abstractÇiğ köfte; pişmemiş et, bulgur, salça ve çeşitli baharatların bir araya getirilerek yapıldığı el yapımı bir gıdadır. Avrupa Birliği’ne girme sürecinde satışa sunulan çiğ köftedeki, çiğ et ilavesi yasaklanmış ve etsiz çiğ köfte daha belirgin şekilde ortaya çıkmıştır. Çiğ etin çıkarılmasıyla ürün maliyeti düşmüş, dayanıklılık süresi artmış, tüketici talebi ise olumlu yönde etkilenmiştir. Günümüzde hızlı yemek (fast food) alışkanlığının yaygınlaşan bir yemek kültürü haline gelmesi, etsiz çiğ köfte tüketiminin artmasına da olanak vermiştir. Üretimin yaygınlaşmasıyla etsiz çiğ köfte üreten fabrikalar kurulmuş ve pek çok yerde satış noktaları açılmıştır. Etsiz çiğ köftenin, dayanıklılığını koruması açısından buzdolabı koşullarında muhafaza edilmesi gerekmektedir. Proje kapsamında; buzdolabı koşullarında etsiz çiğ köftenin dayanıklılığını en iyi muhafaza edeceği ambalaj tipinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırma esnasında vakum paketleme, filmle kaplama ve modifiye atmosfer paketleme yöntemleri uygulanmıştır. Paketlemesi yapılan etsiz çiğ köfte örneklerinin belirli sürelerde çeşitli kalite kriterleri incelenmiş ve en uygun paketleme yöntemi tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectEtsiz çiğ köfte, Çiğ köfte, Paketleme yöntemlerien_US
dc.titleFarklı Paketleme Yöntemlerinin Buzdolabı Koşullarındaki Etsiz Çiğ Köftenin Dayanma Süresine Etkisinin İncelenmesien_US
dc.title.alternativeAn Investıgatıon On The Effect Of Dıfferent Packagıng Methods To Protectıon Of Cıg Kofte In Frıdge Condıtıonsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage32en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster