Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÇağlar,Abdullah
dc.contributor.authorIşık, Nermin Erol
dc.date.accessioned2019-05-31T06:04:21Z
dc.date.available2019-05-31T06:04:21Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6370
dc.descriptionIn this research, carob fruit which is grown in our country and has high nutritional value and health benifit was used in traditional tarhana production to obtain new food product and make new utulization area for carob fruit. For this purpose carob fruit is ground into flour and added into tarhana at 3%, 5%, and 8% ratio. Also control tarhana was made to compare the effect of carob flour on tarhana. The physical, chemical, functional and sensory analyses were conducted on tarhana samples and the results were compared. As a result, it was shown the carob flour positively effected mineral content of tarhana gave better result in term of functional properties. It is concluded that a small amount of carob 3% flour addition into tarhana formulation was liked by consumer in terms of colour, taste and adour.en_US
dc.description.abstractBu araştırmada ülkemizde yetişen, besin değeri zengin ve sağlık açısından yararlı bir meyve olan keçiboynuzunun, geleneksel bir gıdamız olan tarhanaya ilavesi ile hem yeni bir ürün elde etmek hem de keçiboynuzu meyvesine yeni bir kullanım alanı oluşturmak amaçlanmıştır. Bu amaçla keçiboynuzu meyvesi öğütülüp un haline getirilmiş ve %3, %5 ve %8 oranında tarhanaya ilave edilmiştir. Ayrıca kontrol örneği yapılarak keçiboynuzunun tarhanaya katkısının etkileri incelenmiştir. Örneklere fiziksel, kimyasal, fonksiyonel ve duyusal analizler yapılmış ve sonuçlar karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak keçiboynuzu unu ilavesinin tarhananın mineral madde miktarını olumlu yönde etkilediği ve fonksiyonel özellik bakımından daha iyi sonuç verdiği görülmüştür. Tarhanaya %3 gibi az miktarda keçiboynuzu unu ilave edildiğinde renk, tat ve koku açısından tüketici tarafından daha çok beğenilen bir ürün elde edilebileceği sonucuna varılmıştır. 2010,en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKeçiboynuzu,Tarhanaen_US
dc.titleKEÇİBOYNUZLU TARHANA ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMAen_US
dc.title.alternativeA RESEARCH ON TARHANA WİTH CAROBen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage98en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster