Ara
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-10
Afyonkarahisar’da tüketime sunulan Afyon kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
(2017)
Bu çalışma Afyonkarahisar’daki 9 farklı satış noktasından 2007-2008 yılları arasında ilkbahar, sonbahar ve kış aylarında temin edilen 100 adet Afyon kaymağı örneğinde E. coli, E. coli O157:H7 ve L. monocytogenes’in varlığının ...
Manda sütlerinde ICP-MS ile metal ve ağır metal seviyelerinin belirlenmesi
(2018)
Manda sütü, gıda teknolojisinde kullanılan sütler arasında en yüksek yağ oranına sahiptir. Günümüzde egzoz dumanı, atık su ile sulama, endüstriyel ve madencilik faaliyetleri gibi birçok nedenden dolayı toprakta önemli ...
Manda Sütünden Gelen Lezzet: Mozzarella
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2010)
Afozzarella peyniri en ünlü İtalyan peynirlerinden birisidir. Genel olarak pizza yapımında kullanılmasının yanında, taze olarak da tüketilen bir peynirdir. Geleneksel olarak manda sütünden üretilmekle birlikte belirli ...
Gıdalarda Antibiyotik Kalıntılarının Saptanması için Enzim İmmunoassay Geliştirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2016)
Veteriner hekimlikte tedavi ve koruyucu amaçla çok sayıda farmakolojik madde kullanılmaktadır. En yaygın ve bilinçsiz
kullanılanlarının başında ise antibiyotikler yer almaktadır. Antibiyotikler, hastalıkların tedavisinde ...
Sıçanlarda akrilamid ile indüklenen oksidatif strese karşı taurinin koruyucu etkisi
(2018)
Bu çalışmada, sıçanlarda akrilamid ile oluşturulan oksidatif strese karşı antioksidan ajan olan taurinin koruyucu etkisinin araştırılması amaçlandı. Toplam 35 Wistar erkek sıçan standart rodent yemiyle beslendi ve 5 eşit ...
Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)
Yapılan bu çalışmada, farklı oranlarda (A: %100 sığır eti, B: %75 sığır + %25 manda eti, C: %50 sığır + %50 manda eti ve D: %100 manda eti) manda eti kullanılarak sucuk üretilmiştir. Olgunlaştırma süresi sonunda sucuk ...
Afyonkarahisar ilinden toplanan manda ve inek sütlerinde listeria türlerinin varlığının belirlenmesi
(2017)
Listeria spp. doğada yaygın olarak bulunmakta ve halk sağlığı açısından önemli derecede risk oluşturabilmektedir. Bu bakteriler mastitisli hayvanlar, hijyenik olmayan sağım ekipmanları, transport veya depolama esnasında ...
Afyonkarahisar’dan toplanan çiğ manda sütlerinde Salmonella SPP. varlığının araştırılması
(2018)
Gıda kaynaklı önemli bir patojen ve zoonoz olan Salmonella spp. et, yumurta, peynir ve çiğ süt gibi hayvansal gıdaları kontamine ederek gıda kaynaklı salgınlara neden olabilmektedir. Yapılan bu çalışmada Afyonkarahisar'da ...
Afyonkarahisar ili’nde satışa sunulan çupra (sparus aurata) ve levrek (dicentrarchus labrax) balıklarının mikrobiyolojik kalitelerinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2019)
Bu çalışmanın amacı, Afyonkarahisar‟da balıkçılarda satışa sunulan balıkların (çupra ve levrek) mikrobiyolojik
kalite düzeylerinin belirlenmesidir. Çalışmada, 14 farklı balıkçıdan rastgele seçilen 82 adet (43 çupra, 39 ...
Somatik hücre sayısının ve mevsimin manda süt kalitesine etkisinin araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)
Sütün somatik hücre sayısı (SHS), kimyasal kompozisyonu ve mikrobiyolojik kalitesi çiğ sütün genel kalitesi açısından en önemli özelliklerdir. Çalışmamızda manda sütlerinin mevsimsel olarak SHS, kimyasal kompozisyonu ve ...