Türkiye kitap okuyor mu?
Künye
GÖKSEL Türker, KAHRAMAN Mehmet, “Türkiye Kitap Okuyor mu? Is Turkey reading books?”, Gençlik ve Kültürel Mirasımız – Youth and our Cultural Herıtage, Uluslar arası Kongre, Samsun, 16-18 Mayıs 2014, Cilt 1, s.529-546Özet
Çalışmamıza konu olan başlık 2013 yılının son yarısında Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdikleri proje uygulamasının içeriğini yansıtmaktadır.
Mesleki Çalışma ve Seminer adlı dersin ana amacı eğitimlerinin son dönemine erişmiş ve kısa bir süre sonra mezun olacak olan öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerilerinin bütünüyle derlendiği çalışmalara imza atmalarını sağlayacak projelere öğrencilerimizin yönlendirilmesidir.
Bu bağlamda Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü öğrencileri son yedi yıl boyunca Mesleki Çalışma ve Seminer dersi kapsamında ulusal anlamda tarih sırası itibariyle; Spor Pazarlaması, Bana Marka Olmayı Anlat, Gökkuşağının Renkleri Türkiye’nin Değerleri Konuşuyor, 2023 Yılında Nasıl Bir Türkiye? Süper Lig Gerçekten Süper mi? ve Türkiye Kitap Okuyor mu? Başlıklı çalışmalara başarıyla imza atmışlardır.
Hâlihazırdaki çalışmamıza konu olan “Türkiye Kitap Okuyor mu?”başlıklı proje kapsamında ülkemizde eserleri yayınlanan, toplumun değişik kesimlerinin beğenisini kazanmış on dört farklı yazara; toplumumuzun okuma alışkanlığını analiz etmeye yönelik üç farklı soru yöneltilmiştir. Alınan bu cevapların dökümleri büyük bir titizlik gösterilerek derlenmiştir.
Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar; tertiplenen çalıştay, kongre, basın toplantısı ve bildirisi yoluyla toplumun ilgili kesimleriyle paylaşılmış ve büyük bir ilgi ile karşılanmıştır. Bunun yanı sıra söyleşi metinlerinde yapılan değerlendirmeler sonrasında ilgili bölümler, dersi yürüten akademisyenin kaleme aldığı üçüncü kitabında (Beyaz Yazılar) yer alarak çok daha geniş kitlelerle de paylaşılmıştır.
Bu bağlamda bizzat gençler eliyle gerçekleştirilen “Türkiye Kitap Okuyor mu?” başlıklı çalışmadan elde edilen çıktıların toplumun ilgili kesimleriyle paylaşılması noktasında da bu makale çalışması kaleme alınmıştır. The subject of our title reflects traditional student’s project implementation of Marketing and Foreign Trade Department in the last half of 2013 in Afyon Kocatepe University Vocational School. The main objective of the Professional Studies and Seminar course which is in the last semester, enable our students who will graduate a short time later their professional knowledge and skills by directed projects. In this context, the students of Marketing and Foreign Trade Department have successfully accomplished the following entitled works in the past seven years in this project based course; Sports Marketing, Tell me How to be a Brand, Speaking of the rainbow colors of Turkey's Values, Turkey in 2023?, is Super League Really Super? Is Turkey Reading Books? The present study, "Is Turkey Reading Books?", covers fourteen different authors whom have gained appreciation from various sectors of society with the published works in our country. For analyzing our society reading habits three questions were asked to the authors. The received responses have been compiled with great care. The studies carried out in the past years shared with relevant sectors of society through appropriate means; organized workshops, congresses, press conferences and was met with great interest. In addition these interviews made the text of the relevant section of third book of the first writer of this article in order to share with a much wider audience. In this regard "Is Turkey Reading Books?" conducted by the young people themselves is aimed to share with relevant sectors of society at this article.
Kaynak
Gençlik ve Kültürel – Youth and our Cultural Herıtage, Uluslararası KongreCilt
1Sayı
1Bağlantı
https://hdl.handle.net/11630/7617Koleksiyonlar
- Makaleler [69]