Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDuman, Erman
dc.contributor.authorEkmen, Okan
dc.date.accessioned2020-11-19T08:06:47Z
dc.date.available2020-11-19T08:06:47Z
dc.date.issued2020en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11630/8469
dc.description.abstractBu araştırmada, deve sütü ve deve sütü yağının bazı fizikokimyasal özellikleri tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, deve sütünün asitlik miktarı, kuru madde, pH değeri, su oranı, protein miktarı, yağ miktarı, yağsız kuru madde miktarı, donma noktası, kırılma indisi sonuçları sırasıyla; 7,5 ºSH, %15,7, 6,68pH, %84,3, %5,84, %3,33, %12,37, 0,543 -mºC, 1,346 nD olarak tespit edilmiştir. Deve sütü yağının, pH tayini, serbest yağ asitliği, peroksit sayısı, iyot sayısı, kırılma indisi, viskozite, sabunlaşma sayısı, sabunlaşmayan madde sayısı, yağ asitleri, sterol kompozisyonu ve mineral madde sonuçları sırasıyla; 5,19 pH, %2,7, 0 meq O2/kg, 31,53 I2 g/100, 1,3626 nD, 16,5 mPa, 174,8 mgKOH/g, 0,34 g/kg, miristik asit %11,27, palmitik asit %31,23 oleik asit %30,74 linoleik asit %2,03, miristoleik asit %2,03 stearik asit %18,75, kolesterol %95,95, kampesterol %0,48, toplam betasitositerol %1,41, delta 7 stigmastenol %0,27, delta 7 avenasterol %0,18, stigmasterol %0,58, brasikasterol %1,13, Na 30,05 ppm, Si 69,33 ppm, P 101,55 ppm, K 22,75 ppm, Zn 1,86 ppm olarak hesaplanmıştır. Yapılan çalışma sonrasında deve sütü yağını liyofilizasyon yöntemi kullanıldıktan sonra kapsülasyon yapılmış olup bu sonuçlar geleceğe yönelik önem arz etmektedir.en_US
dc.description.abstractIn this research, some physicochemical properties of camel milk and camel milk oil were determined. Camel milk, Acidity amount, % dry matter, pH value, % water ratio, protein amount, oil rate, amount of dry oil, freezing point, refractive index results are; 7,5 ºSH, 15,7%, 6,68pH, 84,3%, 5,84%, 3,33%, 12,37%, 0,543 -mºC, 1,346 nD The results of camel milk oil's pH, free fatty acidity, peroxide number, iodine number, refractive index, viscosity, saponification number, and non-saponifying substance respectively; 5,19 pH, 2.7%, 0 meq O2 / kg, 31,53 I2 g / 100, 1,3626 nD, 16,5 mPa, 174,8 mg KOH/g, 0,34 g/kg , myristic acid 11.27%, palmitic acid 31.23% oleic acid 30.74% linoleic acid 2.03%, myristoleic acid 2.03% stearic acid 18.75%, cholesterol 95.95%, camplesterol 0.48% , total betatocyterol 1.41%, delta 7 stigmastenol 0.27%, delta 7 avenasterol 0.18%, stigmasterol 0.58%, bracicasterol 1.13%, Na 30.05 ppm, Si 69,33 ppm, P 101,55 ppm, K 22,75 ppm, Zn 1,86 ppm. were determined as. After the study, capsule was made after using the lyophilization method of camel milk oil and these results are important for the future.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectdeve sütüen_US
dc.subjectDromedariusen_US
dc.subjectdeve sütü yağıen_US
dc.subjecthecin devesien_US
dc.subjectyağ asitlerien_US
dc.subjectgaz kromotografisien_US
dc.titleDeve sütü yağının fiziko-kimyasal özellikleri ile süt yağının nano boyuttaki görünümüen_US
dc.title.alternativePhysico- chemical properties of camel milk and fat and nano view of milk faten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage57en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.contributor.institutionauthorEkmen, Okan


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster