Yazar "Bayram, İsmail" için listeleme
-
Mısır tanesinin konsantre yemlerde miktarının tespitine yönelik nır kalibrasyonu oluşturulması
Yıldırım, Mutlu (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.07.2019)Bu araştırma tane mısırın yumurta tavuk yemlerinde kantitif olarak hangi oranda kullanıldığını yakın kızılötesi (NIR) cihazı yardımıyla belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla tane mısır karma yumurta tavuk ... -
Nane (mentha piperita) ekstraktı ve suyunun yumurtacı tavuklarda performans, yumurta kalite özellikleri, hematolojik ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisi
Rahman, Abdur (2017-05-31)Antibiyotikler, büyüme hızını arttırmak, hastalıkların görülme sıklığını azaltmak veya kontrol etmek ya da bağışıklık tepkisini artırmak için kullanılmaktadır. Yakın geçmişte, ilaç direnciyle ve insan sağlığı ile ilgili ... -
Saanen x Kıl Keçi F1 Melezi Oğlaklarda Mannanoligosakkaritlerin (MOS)Besi Performansına Etkileri
Yıldırır, Mesut (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu araştırma mannanoligosakkaritlerin (MOS), Saanen keçisi x Kıl keçisi f1 melezi erkek oğlaklarında besi performansına etkileri ve mannanoligosakkaritlerin in situ rumen yıkılabilirlik özelliklerini belirlemek amacıyla ... -
Soğan suyunun yumurtacı tavuklarda performans, yumurta kalite özellikleri, hematolojik ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisi
Iqbal, Aamir (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.08.2020)Bu araştırma, yumurtacı tavukların içme sularına farklı oranlarda soğan suyu katılmasının, performans, yumurta kalitesi, hematolojik, serolojik ve bağışıklık parametreleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. ... -
Soğan suyunun yumurtacı tavuklarda performans, yumurta kalite özellikleri, hematolojik ve biyokimyasal parametreler üzerine etkisi
Aamir, Ikbal (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 05.08.2020)Bu araştırma, yumurtacı tavukların içme sularına farklı oranlarda soğan suyu katılmasının, performans, yumurta kalitesi, hematolojik, serolojik ve bağışıklık parametreleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. ... -
Soya küspesinin konsantre yemlerde miktarının tespitine yönelik NIR kalibrasyonu oluşturulması
Keskin, Diren (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 19.07.2019)Bu araştırma %44 düzeyinde ham protein içeren soya küspesinin yumurtacı tavuk karma yemlerinde kantitatif olarak miktarını yakın kızılötesi (FT-NIR) yöntemiyle belirlemek maksadıyla gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla %44 ham ... -
Süt ineği yeminde andız melası kullanımının pelet kalitesi ve üretim parametreleri üzerine etkisi
Yıldırım, Gürkan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 06.12.2019)Bu araştırmada süt ineği konsantre pelet yem üretiminde andız melası kullanımının bazı üretim parametreleri ve pelet kalite özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Denemede ticari bir yem fabrikasında ... -
Süt ineği yeminde tki humas (humik asit) kullanımının pelet kalitesi ve üretim parametreleri üzerine etkisi
Baş, Muhammet (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 18.02.2020)Humatlar, topraktaki organik maddelerin toprak içerisinde zamanla çürüyüp ayrışmasıyla açığa çıkan karbonhidrat, amino asit ve fenoller gibi bazı maddelerin meydana getirdiği humustan köken alan hümik, fulvik, ulmik asitten ... -
Süt ineklerinde görülen subklinik ve kinik ketozisin bazı hematolojik parametreler, mastitis, metritis insidensleri ile sürü dışı kalma oranına etkileri
Bu çalışma 950 adet süt sığırı içerisinden rastgele seçilen 197 adet süt sığırı üzerinde yürütülmüştür. Hayvanlar doğum yaptıkları günden itibaren takibe alınmış olup ilk 8 hafta boyunca kan sayımı ve serum BHBA analizleri ... -
Süt İneklerinde Süt Üre Nitrojen Miktarı ile Beslenme Düzeyi Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
Taytak, Mehmet (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019-03-21)Karbon, azot, oksijen ve hidrojenden oluşan Üre, kan ve vücut sıvılarında bulunan küçük bir organik moleküldür. Üre aynı zamanda sütün normal bir bileşeni olup, süte geçen üre miktarına süt üre azotu (MUN) denir. Süt ... -
Sütçü ineklerde beslenme seviyesinin belirlenmesinde, sütte üre azotu (MUN) ile bazı parametreler arasındaki etkileşimin araştırılması
Taytak,Mehmet; Bayram,İsmail (Kocatepe Veteriner Dergisi, 16.08.2019)This study was carried out to determine the relationship between the amount of Milk Urea Nitrogen (MUN) and nutritional level in dairy cows. The research material was milk samples which were collected from 100 different ... -
Sütten Kesim Holstein Buzağılarda Organik Krom, Organik Çinko ve Organik Selenyum’un Zamana Bağlı Kana Geçiş Düzeylerinin Belirlenmesi
Demircioğlu, Mahmut Emir (Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2014)Krom, Çinko ve Selenyum genç hayvanların büyümesi ve bağışıklık sisteminin gelişmesi için esansiyel özellikte olan minerallerdir. Bu özelliklerinden dolayı bu minerallerin özellikle yararlanım düzeyi oldukça yüksek olan ... -
Using FT-NIR calibration to determine soybean meal amount in concentrated feed ration mixtures for laying hens
Keskin, Diren; Bayram, İsmail (International Journal of Scientific and Technological Research, 2019)This research was conducted quantitatively to find out the amount of soybean meal used in the concentrate feeds of laying hen by using near infrared spectroscopy (NIR) technique. For this purpose, 30 different concentrated ... -
Yumurtacı tavuklarda kekik (Oregano) ve L-karnitin’in yem katkısı olarak alternatif zorlamalı tüy dökümü programında kullanılması
Bu araştırma, yem çekmeli zorlamalı tüy dökümü programına alternatif olabileceği düşünülen yonca unu esaslı ve düşük Na-Ca ihtiva eden zorlanım yemi kullanılarak yapılan zorlamalı tüy dökümü programlarının ve zorlanım ... -
Zorlamalı tüy dökümü programlarında kekik ve L-Karnitin kullanılmasının yumurta tavuklarında ikinci yumurtlama periyodu verim parametreleri üzerine etkisi
Akkaya, Abdil Burhaneddin; Bayram, İsmail (Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2019)This study was carried out to use Oregano leaf and L-carnitine as an alternative feed additives in alfalfa flour or low Sodium-Calcium (Na-Ca) diet and to determine their effect on second phase laying period after force ...