Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBulu, Melih
dc.contributor.authorEraslan, İ. Hakkı
dc.contributor.authorBarca, Mehmet
dc.date2014-12-10
dc.date.accessioned2014-12-10T08:33:52Z
dc.date.available2014-12-10T08:33:52Z
dc.date.issued2007-06
dc.identifier.citationBulu, M , , , Eraslan, İ , Barca, M . (2007). TÜRK GIDA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI REKABETÇİLİK DÜZEYİNİN ANALİZİ . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 9 (1) , 311-335
dc.identifier.issn1302-1966
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/1242
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/1631/20461
dc.description.abstractGünümüzün en önemli sosyo-ekonomik etkenine sahip olan endüstrilerden birisi olarak kabul edilen gıda sektörü bir çok alt dalları bünyesinde barındıran karmaşık bir faaliyet kolu olarak öne çıkmakta olup ülkemizde de son yıllarda büyük bir gelişim göstermektedir. Bu gelişmenin düzeyini, temel değişkenlerini ve dinamiklerini anlamak ve sektörün sürdürülebilir rekabet üstünlüğüne katkıda bulunmak, sektör ve ülke ekonomisi için önem taşımaktadır. Bu çalışmada Porter’ın elmas modeli kullanılarak Türk gıda sektörünün uluslararası rekabetçilik analizi yapılmıştır. Analiz doğrultusunda sektörün rekabetçilik düzeyi belirlenmiş ve rekabet yapısının temel özellikleri açıklanarak, dünya arenasında daha rekabetçi bir konuma gelebilmesi için stratejiler önerilmiştir. Çalışma esnasında nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır.en_US
dc.description.abstractThe food industry is the complex, global collective of diverse businesses that together supply much of the food energy consumed by the world population. Today, food industry is one of the most important manufacturing industry. Turkish food industry experienced a good growth performance in last few years. This paper analysis the international competitiveness level of Turkish food industry by using Porter’s diamond model. It is determined the current state, competitiveness level and explained main features of competitiveness structure of industry, also, a number of competitive strategies suggessted. To achieve the research purpose, secondary and primary research collection methods (in depth interviews, semi-structured questionnaire, and expert opinion) were used.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTürk Gıda Sektörüen_US
dc.subjectElmas Modelien_US
dc.subjectRekabetçiliken_US
dc.subjectTurkish Food Industryen_US
dc.subjectDiamond Modelen_US
dc.subjectCompetitivenessen_US
dc.titleTürk gıda sektörünün uluslararası rekabetçilik düzeyinin analizien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalAfyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentUluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu Derneğien_US
dc.departmentSakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.startpage311en_US
dc.identifier.endpage335en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster