Afyon bölgesi et işletmelerinin genel durumu ve geleceğe yönlendirilmesi
Özet
Afyon ili ; İç Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan bir geçit konumundadır. İklim şartlan itibar ile hayvan yetiştiriciliğine elverişli bir konumda olup, hayvancılık sektörü ilde önemli bir yer işgal etmektedir. Mera hayvancılığından çok entansif beslemeye dayalı sığır besiciliği, koyun besiciliği ve süt sığırcılığı gelişme göstermektedir. •
İlde faaliyet gösteren 150 kadar et işletmesi olup, bunlardan 8 tanesi kombina olarak faaliyette bulunmaktadırlar. Bu işletmeler başta sucuk olmak üzere taze et, pastırma ve kavurma üretmektedirler. Bölge işletmeleri günümüzün gerektirdiği üretim şartlarında faaliyet gösterebilmek için gerekli girişimlerde bulunmaktadırlar. Fakat özellikle teknoloji transferinde önemli güçlüklerle karşılaşılmaktadır.
Bu makalede, Afyon bölgesi et işletmelerinin bu günkü durumlarını ortaya koyarak geleceğe yönlendirilmesi için gerekli hususlar üzerinde durulmuştur.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11630/310Koleksiyonlar
- Cilt 1 : Sayı 2 [14]