Yazar "Akarca, Gökhan" için Kocatepe Veteriner Dergisi listeleme
-
Afyonkarahisar’da Satılan Dondurmaların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Çalışmalar
Akarca, Gökhan; Kuyucuoğlu, Yahya (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada, Afyonkarahisar merkezindeki dondurma satış yerlerinden alınan 50 adet sade dondurma örneğinde toplam mezofil, toplam psikrofil, koliform bakteri ve S. aureus sayıları saptandı. Dondurma örneklerinden ... -
Çeşitli bitki ekstraktlarının çiğ köfte üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Keskin, Simge Nur; Şin, Ebru; Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (2018)Çiğ köfte günlük olarak hazırlanıp, birkaç saat içerisinde tüketilmesi gereken, raf ömrü kısa ve mikrobiyal açıdan riskli bir gıdadır. Bu araştırmada; çiğ köfte numunelerine belirli oranlarda değişik baharat ekstrakları ... -
Determination of the hygienic quality of tap waters of Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay; İstek, Ömer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)In this study, the microbiological and chemical properties of drinking water taken from fountains in the city center of Afyonkarahisar province were investigated. As a result, Escherichia coli was detected in 9 (22.5%) ... -
Effects of ice cream produced with lemon, mandarin and orange peel essential oils on some physicochemical, microbiological and sensorial properties
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2019)In this study, some physicochemical, microbiological and sensorial properties of ice cream produced with essential oils obtained from lemon (L), mandarin (M), and orange (P) peels at different ratios (0.1%, 0.3%, and 0.5%) ... -
Farklı çimlendirme süreleriyle üretilen malt sirkelerin bazı kalite özellikleri
Tomar, Oktay; Akarca, Gökhan; Çağlar, Abdullah (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)Bu çalışmada; kışlık arpalık maltlardan farklı çimlendirme süreleriyle üretilmiş üç farklı malt sirkesinin bazı kalite özellikleri belirlenmiştir. Sirke örneklerinin kuru madde, asitlik, briks, kül, iletkenlik ve yoğunluk ... -
Formalin ile tespit edilmiş çizgili kas dokuları üzerine borik asitinmuhtemel koruyucu etkisinin araştırılması
Formalin, kadavralar için en iyi tespit solüsyonu ve koruyucu kimyasaldır. Bununla birlikte insan sağlığı üzerine zararlı ve karsinojenik etkilere sahiptir. Diğer yandan bor ise; insanlar için gerekli olan ve insan sağlığı ... -
Gıda muhafasında kullanılan bazı doğal antimikrobiyaller
Akarca, Gökhan; Gök, Veli; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2014)İnsanların toplu halde yaşamaya başlamalarıyla birlikte gıdalar; üretim ve takip eden süreçlerde çeşitli nedenlerden dolayı patojen mikroorganizmalar ile kontaminasyona uğrayabilmektedir. Bu nedenle gıdaların korunması ve ... -
Investigation of some physicochemical and microbiological quality parameters of toast cheese sold retail in Afyonkarahisar province
Akarca, Gökhan; Tomar, Oktay (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.09.2019)In this study, the physicochemical and microbiological quality of toast cheese offered for sale in markets in the center of Afyonkarahisar province was examined. The acidity (pH) and water activity (aw) values of the ... -
Tin free still (TFS) ambalajlar i̇çerisinde satışa sunulan i̇çeceklerin üst kapaklarının mikrobiyolojik profili
Akarca, Gökhan; Güney, İlknur (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)Bu araştırmada marketlerde, büfelerde, kafelerde, vb. farklı zamanlarda satışa sunulan çeşitli içeceklerin üst kapaklarının mikrobiyal profilinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla Ekim- Haziran ayları arasında toplam ...