Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
Kars ilinde tüketime sunulan çiğ süt ve bazı peynir çeşitlerinde Aflatoksin M1 varlığının değerlendirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2019)
Bu araştırma, Kars ilinde tüketime sunulan çiğ inek sütü, küflenmiş çeçil, kaşar ve gravyer peyniri örneklerinde aflatoksin M1 (AFM1) kontaminasyonunu değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 50 adet çiğ süt, 50 ...
Microbiological quality of organic chicken meat
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2019)
Organic chicken production in the world increases every year according to the consumer demands. Therefore, a
higher awareness of the microbial quality of organic poultry meat is important for public health, food safety ...
Erciyes Üniversitesi kampüsündeki kantin çalışanlarının el hijyen durumlarının değerlendirilmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Gıda kaynaklı bakteriyel hastalıkların büyük bir çoğunluğunun gıda çalışanlarının yanlış uygulamalarından
kaynaklandığı bilinmektedir. Bu çalışmanın amacı Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan kantinlerde çalışan
personel ...
Türkiye’de tüketime sunulan gıdalarda cronobacter sakazakii prevalansların meta-analiz ile belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Bu çalışmada, Türkiye’de tüketime sunulan çeşitli gıdalarda tespit edilen Cronobacter sakazakii prevalanslarının
meta-analizinin yapılması amaçlanmıştır. Birbirinden bağımsız olarak yapılmış çalışmalarda belirlenen C. ...
Sivas ilinde satılan çiğ inek ve manda sütlerinde listeria spp. varlığının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2020)
Listeria cinsi doğada yaygın olarak bulunmakta ve halk sağlığı yönünden risk oluşturan türleri içermektedir. Listeria
türlerinin insanlara bulaşmasından özellikle hayvansal gıdalar (et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri) ...
Staphylococcal enterotoxins and enterotoxigenic staphylococcus aureus in raw milk: A screening study
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)
Staphylococcus aureus is one of the most important cause of foodborne intoxications in human beings.
Staphylococcal enterotoxins (SEs) may lead to outbreaks because of taking food such as milk and dairy products.
The ...
Dondurma üretiminde bal kabağı kullanımı ve kalite üzerine etkisi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2020)
Bu çalışma bal kabağı, zencefil, tarçın ve hindistan cevizinin dondurmanın kalitesi (duyusal, kimyasal ve
mikrobiyel) üzerine olan etkisini incelemek amacıyla yapıldı. Bu amaçla 4 grup dondurma yapıldı ve -18°C’de
muhafaza ...
Bafa Gölü’nden avlanan topan kefal (mugil cephalus, linnaeus, 1758) türü balıklarda ağır metal düzeyinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.03.2021)
Su ürünleri yeterli ve dengeli beslenme için ideal hayvansal ürünlerdir. Ancak çevre kirliliğinden etkilenen balıklar, beslenme zincirinin sonundaki insana, kirliliğin zararlı etkilerini aktarabilmektedir. Bafa Gölü, son ...
Piyasada satışa sunulan isı i̇şlemi görmüş i̇çme sütlerinde ağır metal kalıntılarının araştırılması
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 30.06.2021)
İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında makro ve mikro besin öğeleri için iyi bir kaynaktır. Bununla birlikte süt ve süt ürünlerinin pek çoğu laktasyon periyodu esnasında ve üretimde ...
İstanbul’da tüketime sunulan midye dolmaların mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
(Afyon Kocatepe Üniversitesi, 31.12.2021)
Çalışmada, İstanbul’da satışa sunulan midye dolmaların mikrobiyolojik kalitesinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaçla, İstanbul’da açıkta satışa sunulan 200 midye dolma numunesinin mikrobiyolojik kalitesi incelenmiştir. ...