Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞen, İsa
dc.contributor.authorŞahin, Ayşe
dc.date.accessioned2018-02-14T06:50:48Z
dc.date.available2018-02-14T06:50:48Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationŞen, İ , Şahin, A . (2017). Mersin’de Yaşayan Tüketicilerin Balık Tüketim Tercihlerini Demografik Faktörler Açısından Ele Alan Bir Araştırma . Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi , 19 (1) , 33-46
dc.identifier.urihttp://iibfdergi.aku.edu.tr/wp-content/uploads/2017/06/19_1_Makale-3.-I%CC%87sa-S%CC%A7en-Ays%CC%A7e-S%CC%A7ahin.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/4782
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/pub/akuiibfd/issue/29881/321935
dc.description.abstractÜlkemizde en fazla tüketilen su ürünü balıktır. Ortalama kişi başı balık tüketimi 5-6 kg civarındadır. Ülkemizde tüketicilerin balık tüketim tercihlerine yönelik yapılan çalışmalarda tercihlerin coğrafi bölgelere ve demografik özelliklere göre farklılıklar gösterdiği görülmektedir. Tüketicilerin tercihlerini belirleyen yönelik çalışmaların, önemli bir besin kaynağı olan balığın tüketimini arttırmaya yönelik yapılacak faaliyetlerde ve üretim stratejisinin belirlenmesinde yol gösterici olabileceği düşünülmektedir. Bu çalışma, Mersin kent merkezinde yaşayan tüketicilerin balık eti tüketim tercihlerini belirlemeyi amaçlayan bir saha araştırmasıdır. Çalışma 410 katılımcı ile yürü- tülmüştür. Balık tüketim alışkanlığında yaş, cinsiyet, gelir ve eğitim düzeyine göre farklılıklar olduğu saptanmıştır. Yapılan çalışma görüldüğü üzere balık Mersin'de yaşayan tüketiciler tarafından beğenilmektedir ancak beğeni oranı tüketime yansımamaktadır.en_US
dc.description.abstractThe most consumed seafood is fish in Turkey. Average per capita fish consumption is around 5-6 kg. According to the studies done in Turkey, consumption varies according to preferred geographical regions and demographic characteristics. The studies that determine the preferences of the consumers, it is thought that it may be an indicator for the activities to be done to increase the consumption of the fish, which is an important food source and in the determination of the production strategy. This research has been conducted to display the fish consumption habits of people living in the Mersin centre. The study was conducted with 410 volunteers. Moreover, in the fish consumption habits, it has been defined that there are differences among people depending on age, gender, income and education levels. The study shows that the fish are favoured by the consumers in Mersin, but the taste rate does not reflect consumption.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherAfyon Kocatepe Üniversitesien_US
dc.identifier.doi10.5578/jeas.48561en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMersinen_US
dc.subjectBalık Tüketimien_US
dc.subjectTüketim Tercihlerien_US
dc.titleMersin’de yaşayan tüketicilerin balık tüketim tercihlerini demografik faktörler açısından ele alan bir araştırmaen_US
dc.title.alternativeA survey on fish consumption preferences by demographic factors of the consumers living in Mersinen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.journalİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisien_US
dc.identifier.volume19en_US
dc.identifier.startpage33en_US
dc.identifier.endpage46en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Yayınıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster