Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAkarca,Gökhan
dc.contributor.authorKahraman, Ayşin
dc.date.accessioned2019-05-28T12:43:05Z
dc.date.available2019-05-28T12:43:05Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11630/6292
dc.descriptionIn this research, 5 different formulations of ethanol extracts of marjoram and/or cinnamon was added feta cheese samples which were inoculated with 4 food pathogens (Brucella abortus, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes ve Salmonella spp.), and were investigated logarithmic reduction to numbers of food pathogens to compared with control samples. When examined the number of food pathogens on 0, 24, 48 and 72 hours of the storage time; at marjoram and cinnamon ethanol extract samples was determined more logarithmic decline, compared to control samples. This study shown that; the most effective extract belongs to marjoram, and at the same time Listeria monocytogenes has had the most sensitive microorganism against to marjoram.en_US
dc.description.abstractBu araştırmada beyaz peynirlere 4 gıda patojeni (Brucella abortus, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes ve Salmonella spp.) inoküle edilerek, elde edilen numunelere 5 farklı formulasyonda mercanköşk ve/veya tarçın etanol ekstraktları ilave edilmiş ve kontrol numuneleriyle kıyaslanarak gıda patojenlerinin sayılarının logaritmik olarak düşüşleri incelenmiştir. Depolama süresinin 0., 24., 48. ve 72. saatlerinde gıda patojenlerinin sayıları incelenmiş, mercanköşk ve tarçın etanol ekstraktı ilaveli numunelerde, kontrol numunelerine kıyasla logaritmik olarak daha fazla düşüş gösterdiği saptanmıştır. Araştırmada en etkili ekstraktın mercanköşke ait olduğu, aynı zamanda mercanköşke karşı en hassas mikroorganizmanın da Listeria monocytogenes olduğu tespit edilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBeyaz Peynir, Brucella abortus, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Salmonella spp., Mercanköşk, Tarçınen_US
dc.titleMercanköşk Ve Tarçın Ekstraktları İlave Edilmiş Beyaz Peynirlerde Bazı Gıda Patojenlerinin Üreme Ve Canlı Kalma Yeteneklerinin İncelenmesien_US
dc.title.alternativeInvestıgatıon Of The Reproductıon And Vıabılıty Abılıty Of Some Food Pathogens In Feta Cheese Added Wıth Marjoram And Cınnamon Extractsen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage117en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster