“Kitab-ı Cem Sultan” ve Güney Batı Avrupa (Frengistan) - Eravcı, H. Mustafa (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2007)
Anonim bir eser olan “Kitâb-ı Cem Sultân” Cem Sultan’ın hayatı, Osmanlı ve Batı arasındaki siyasal ve diplomatik ilişkiler ve yazann seyahati esnasında gördüğü yerlerdeki bazı ilginç gelenekler ile ilgili bilgiler ihtiva eder. Dolayısı ile bu eser Avrupa ile Osmanlı arasındaki diplomatik, siyasi ve kültürel ilişkiler bakımından önemlidir. Eserin bahsi geçen yönlerine bağlı olarak bu çalışmada Kâfir imajı, bölge insanının kültürü, gelenekleri ve iki kültürün karşılıklı bakış açılan İncelenmektedir.

“Kitâb-ı Cem Sultân” is an anonymous book, contains information about Cem Sultan’s life and politic\diplomatic relations betvveen Ottoman and the Westem Europe. A part from these it has data of culture and tradition of regions which was seen by author. Indirectly it is important from cultural and politics relation point of view. According to these ways of text, in this study, infidel image in the Turkish people and their interesting against Europe culture and Christian faith were examined.
"Kitâb-ı Cem Sultân" and Southwestern Europe
Keywords: Cem Sultan; Osmanlı; Batı; Kâfir İmajı