Meslek Ahlakı - Göksel, Türker; Temel, Recep (Elit Kültür Yayınları, 2019)
İnsan kendisiyle, diğer insanlarla, insanların oluşturduğu tüzel kişilerle ve hatta yaratıcıyla çok yönlü ilişkileri olan bir varlıktır. Bu ilişkilerin niteliği doğal olarak insanı anlamlandırır. Hatta anlamlandırmaktan öte yaşadığı topluma da değer katar. Nitelikli bireylerin nitelikli ilişkileriyle değer kattıkları toplumlar, herkesin bir parçası olmaktan mutluluk duydukları toplumlardır. Aksi bir toplum yapısı ise herkesin az veya çok kendisini huzursuz hissettiği ve bir fırsatını bulduğunda terk etmeyi düşündüğü bir toplumsal dokudur. Üzülerek ifade edelim ki, bugünkü halimizle çok da albenili bir toplumsal yapımız olmadığı ortadadır.
Keywords: Ahlak; Meslek