Bilginin organizasyonlar için değişen anlamı ve stratejik önemi - Eleren, Ali; Kurt, Mustafa (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2001)
Değişim insan hayatında vazgeçilmez bir unsur olarak geçmişten günümüze kadar yerini almış ve insanların eseri olan işletmelerin de çevreleriyle olan ilişkilerine çeşitli boyutlar kazandırmıştır. Organizasyonlar ve çevreleri, zaman içinde- özellikle son yıllarda- sürekli değiştiği gibi, ellerindeki stratejik gücün kaynağı da zaman içerisinde değişiklik göstermiştir. Önceleri gücün kaynağı; toprak, sermaye, işgücü gibi kavramlar arasında değişim gösterirken, günümüzde işletmeler için gücün kaynağında bilgi yer almaktadır.
Keywords: Bilginin Organizasyonu