Türkiye’de uluslararası para fonu destekli istikrar programları - Vural, İstiklal Y. (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2000)
İMF destekli istikrar programları üç alanda üye ülkenin faaliyetleri üzerinde önemle durur: sürdürülebilir bir dış finansmanın sağlanması, talep sınırlandırıcı tedbirlerin benimsenmesi ve orta ve uzun vadede büyüme ve uyumu teşvik etmek için yapısal reformların sürdürülmesi. Bu çalışma Türkiye’de İMF destekli istikrar programlarını incelemektedir.

IMF-supported programs emphasize a member country’s actions in three areas: securing sustainable external financing, adopting demand restraining measures and proceeding with structural reforms to promote growth and adjustement in the medium and longer term. This paper explains the IMF-supported programs to economic stabilization in Turkey.
Keywords: Uluslararası Para Fonu; Destekli İstikrar Programları; Türkiye