Yunan Demokrasisinin Kavramsal Yönü ve Toplumsal Arka Planı - Akkoç, Aslıhan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2006)
Bu çalışmada, Yunan’da M.Ö 4. ve 5. yy’larda görülen demokrasi deneyimine dair bir anlama çabası ortaya konulacaktır. Bu çabada özellikle Yunan demokrasisini anlamada yöntem olarak, “kavramsal boyut” ile “toplumsal ilişkiler ve toplum yapısı” bütünsel bir değerlendirmeyle ele alınmaya çalışılmaktadır. Bu anlamda sosyolojik ele alış yöntemiyle çalışma oluşturulmaya hazırlanmıştır.

In this work text, it was brought effort to understanding for democracy experience up in Athen BC 4-5th century. This effort was studied in evaluated in order to understanding Athen democracy as a process specially integral “conceptual dimension” and “social relations and social structure”. In a sense this work text was occurred by process evaluation sociologically.
Athen Democracy of Conceptual Side and Sociogical Backgrounds
Keywords: Siyaset; Yunan Toplumu; Demokrasi; Yurttaşlık