İşletmelerde maliyet düşürme yaklaşımı olarak hedef maliyetleme - Kaymaz, Ali Rıza (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2001)
İşletmeler tarafından çağdaş üretim teknolojilerinin kullanılması, yeni maliyet ve yönetim muhasebesi yöntemlerinin geliştirilmesine ve uygulamasına neden olmuştur. Japon elektronik ve araç üreticileri tarafından yoğun olarak kullanılan ve son yıllarda Avrupa ve Amerika ülkelerinde de yaygınlaşmaya başlayan hedef maliyetleme, işletmelerin ürünlerini uygun bir fiyatla müşterinin isteklerine göre üretmelerine ve mümkün olan en kısa zamanda pazarda satışına olanak tanımaktadır. Hedef maliyetleme, işletmelerde maliyet kontrolü ve kar planlaması aracı olarak kullanılmaktadır.
Keywords: İşletmeler; Maliyet Düşürme; Maliyetleme