Traktör sürücü oturağı yalıtım sistemlerinde sönüm elemanlarının incelenmesi - Karabulut, Abdurrahman; Erdiller, Bilge (My University)
Bu çalışmada traktör sürücü oturaklarının yalıtım sistemine sönüm faktörünün etkisi araştırılmıştır. Düşey oturak ivmeleri geliştirilen titreşim masasından bulunmuştur. Oturak sönüm faktörlerinin %3 - %7 oranında artırılmasıyla yalıtım sisteminde %15 dolayında bir iyileşme görülmüştür.
Keywords: Malzeme Bilimi; Sönüm Sönümleme; Oturak Titreşim Sistemi; Sönüm; Sönümleme