KOBİ TFRS çerçevesinde stokların muhasebeleştirilmesi - Gökgöz, Ahmet (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2012)
Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin büyük çoğunluğunun Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) niteliğinde olması ve çalışan nüfusun büyük bir kısmının söz konusu bu işletmelerde istihdam edilmesi ülke ekonomisi açısından KOBİ'leri önemli hale getirmektedir. Bu bağlamda muhasebe ile ilgili yapılan düzenlemelerde KOBİ’ler önemli bir faktör olarak değerlendirilmektedir. KOBİ'lerin muhasebe uygulamalarına yön vermek amacıyla 2010 yılında Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler İçin Türkiye Finansal Raporlama Standardı (KOBİ TFRS) yayınlanmıştır. Söz konusu standardın 13. bölümü 'Stoklar' ile ilgili hükümleri içermektedir. Bu çalışmanın amacı, KOBİ TFRS çerçevesinde KOBİ'lerin stoklar ile ilgili işlemlerini nasıl muhasebeleştireceğini açıklamaktır.

Majority of businesses operate as Small and Medium-Sized Enterprises (SMEs) in Turkey also a great portion of the labour force is employed in those enterprises. Therefore, SMEs are very important in terms of the country’s economy. So that; SMEs consist a significant element for the regulations made related to accounting. Turkish Financial Reporting Standards for Small and Medium-sized Enterprises (TFRS for SMEs) has been published in 2010 in order to assist for accounting practices of SMEs. The 13th chapter of TFRS for SMEs includes regulations about ‘Inventories’. The aim of this study is to explain the accounting of inventories for SMEs within the framework of the TFRS for SMEs.
The accounting for inventories within the Framework of TFRS for smes
Keywords: KOBİ TFRS; Stoklar; Muhasebeleştirme