Sekizinci Sınıf Türkçe Programındaki Dilbilgisi Hedeflerine İlişkin Öğretmen Görüşleri - Yücel, Cemil; Batur, Zekerya; Akar, Cüneyt (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2004)
Bu çalışma; ilköğretim 8. sınıf öğretmenlerinin Türkçe programında yer alan hedeflere ne derecede önem verdiklerine ve öğrencilerin bu hedefleri ne düzeyde kazanabildiklerine yönelik görüşlerini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Çalışma, dilbilgisi becerileri ile ilgili hedeflerle sınırlandırılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak likert tipi bir anket kullanılmıştır.

The aim of this study is to determine the degree of Turkish language teachers’ opinions of the importance of course objectives and the level of accomplishment of course objectives by students. The data is gathered via a likert type instrument.
Keywords: Türkçe Programı; Dilbilgisi; Hedef