Türk Parlamenter Rejiminde Cumhurbaşkanlığı - Akkaş, Hasan Hüseyin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2001)
1982 Anayasası, sistemin tıkanıklığını gidermek üzere yürütme içinde cumhurbaşkanının yetkilerini artırmış ancak güçlendirilmiş bir cumhurbaşkanının parlamenter sistemi değiştireceği tartışmalarını da gündeme getirmiştir. Bu tartışma, cumhurbaşkanlığı seçiminin yöntemine de yansımıştır. Bu çalışma cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye’nin siyasi sürecinde nasıl bir gelişme gösterdiğini açıklamayı amaçlamaktadır. Ayrıca çalışma da, 1982 Anayasası sonrası tartışılan cumhurbaşkanının konumu ve yarı- başkanlık, başkanlık ve parlamenter sistemlerdeki cumhurbaşkanının konumuyla ilgili değerlendirmeler bu kapsamda açıklanacaktır.
Keywords: Türk Parlamenter Rejimi