Afyon Depreminde Hasar Görmüş Betonarme Bir Yapının Güçlendirme Çalışması - Arı, Kamuran; Elcuman, Hamdi; Uncuoğlu, Erdal; Somuncu, Behiye; Alton, Fatih; Kara, H. Bekir; Haktanır, Tefaruk (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2006)
Bu çalışmada; 2002 Afyon depreminde hasar görmüş betonarme bir yapı için hasar özellikleri belirlenmiş, yapı için mevcut beton dayanımı ve donatı durumları ile zemin özellikleri elde edilerek güçlendirme projesi hazırlanmış ve güçlendirme projesinin hazırlanmasında karşılaşılan sorunlar ele alınmıştır. Güçlendirme çalışmasında, yapı için yatay kuvvetlerin oluşturduğu deplasmanlar “kolon mantolama +perdeleme” sistemi ile yapı rijitliği artırılarak sınırlandırılmıştır.
Earthquake Damages In Structures And Retrofitting Work For A Reinforced-Concrete Structure Damaged In Afyon Earthquake
Keywords: Hasar, Mevcut Yapının Beton Dayanımı Tayini, Onarım, Güçlendirme, Mantolama