Finansal istikrarın büyüme trendine etkisinin seçilmiş parametrelerle ilişkilendirilmesi - Çağlarırmak Uslu, Nilgün (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2005)
Bir ekonomide finansal sistemin istikrarlı yapılanması reel piyasalarda hedeflenen büyümenin daha önemli boyutlarda sağlanacağı anlamına gelmektedir. Bu çalışmada istikrarlı bir finansal yapı ile büyüme arasındaki neden sonuç ilişkisi ortaya konulmuş ve finansal istikrarsızlığa neden olabilecek seçilmiş bazı öğeler üzerinde durulmuştur. Bu öğeler faiz oranları, volatilite ve fiyat balonları ile finansal kırılganlık şeklinde ifade edilmiştir.
Keywords: Finansal İstikrar; Büyüme Trendi; İlişkilendirme