Manyetik Ölçüm Sistemi ile Betonarme Yapılardaki Demir Donatı Kusurlarının İncelenmesi - ILGAZ, Aykut; PERİN, Deniz (My University, 2018)
Demir donatı, betonarme yapıların kritik bileşenidir. Doğrudan yapının gücü ile ilgilidir. Demir donatı, bu kuvveti uygun koşullar altında uzun süre korur ve kullanım ömrü boyunca doğru bir şekilde kontrol edilmelidir. Bu çalışmada, demir donatıyı incelemek ve yapıyı analiz etmek için manyetik bir sistem oluşturulmuştur. Oluşturulan manyetik sistem ile yapı üzerinde çeşitli testler ve deneyler yapılmıştır. Oluşturulan manyetik sistemin demir donatıyı ve üzerindeki kusurları tespit etmede başarılı olduğu görülmüştür.
Inspection of Defects on Rebar in ReinforcedConcretebyMagneticMeasurementSystem
Rebar is the critical component of the reinforced concrete structures. It is directly related with the strength of the structure. Rebar protects this strength long-time under appropriate conditions and it should be inspect properly during its lifetime. In this study, a magnetic system has been constructed to inspect rebar and also to analyze structure. Several tests and experiments were done on structure with magnetic system. It was shown that the constructedmagnetic system was succeeded in detecting iron imperfections and imperfections.
Keywords: Manyetik Sistem, Tahribatsız Test, Demir Donatı Tespiti