Son Yıllarda Canlılık Kazanan Kocatepe Zafer Yürüyüşü ve Önemi - Şahin, Gürsoy (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)
Her yıl 26-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında, 2005 yılından beri Afyonkarahisar şehrinde düzenli olarak bir faaliyet gerçekleştirilmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde başlatılan ve “Zafer Yürüyüşü” adı verilen bu etkinlik, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece yarısı saat 00.00’da Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde başlamakta ve Kocatepe’de sabah saatlerinde düzenlenen törenle sona ermektedir. Bu yazıda son zamanlarda canlılık kazanan bu etkinlik kapsamında Afyonkarahisar şehrine gelen öğrenci ve vatandaşların, tarih bilinci kazanmaları yanında kente yaptıkları veya yapacakları katkılar hakkında kısa bir değerlendirme yapılacak, ayrıca okurlara resimlerle Zafer Yürüyüşü yaşatılmaya çalışılacaktır.
The Significance of Kocatepe Victory March in Recent Years
Keywords: Afyon; Kocatepe; Zafer Yürüyüşü