Bir Tedavi Bitkisi Olarak Gül’ün Divan Şiirindeki Görünümleri - Özkan, Ömer (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2005)
Bu makalede, eski tıp anlayışından söz edilmiş ve gül’ün, ondan elde edilen çeşitli maddelerin hekimlikteki kullanımları üzerinde durulmuştur. Tıbbî alandaki bu pratiklerin şiirlere yansımaları ve şiirlerde birer mazmun ve benzetme unsuru olarak kullanılışları örneklerle izah edilmiştir.

In this study; it is mentioned old medicine concept and focused on chemical matters from rose and its usage in medicine. Its reflection of medicine seems and shown as marvellous examples in poems.
As a Treatment Plant Reflection of the Rose in Divan Poetry
Keywords: Gül; Hastalık; Devâ