Gelişmekte olan ülkelerde yolsuzluğun ekonomik nedenleri ve etkileri - Akçay, Selçuk (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2000)
Bu çalışmanın amacı gelişmekte olan ülkelerde yolsuzlukların ekonomik yönünün incelenmesidir. Yolsuzluk global bir sorundur ve gelişmekte olan ülkeleri daha şiddetli etkilemektedir. Çalışmanın birinci bölümünde, yolsuzluğun tanımı, tarihi, ölçülmesi ve boyutları incelenmiştir. İkinci bölümde, yolsuzluğa neden olan ekonomik faktörler ele alınmıştır. Üçüncü bölümde yolsuzluğun ekonomi üzerine etkileri ve sonuçları incelenmiştir.

The purpose of this article is to discuss economic aspects of corruption in developing countries. Corruption is a global problem, and its impact on developing countries is quite strong. The article starts with definition, history, scope and the measurement of corruption. In the second part, economic causes of corruption are examined. Finally, the effects and the consequences of corruption on the economy are presented.
Keywords: Gelişmekte Olan Ülkeler; Yolsuzluk; Ekonomi