Atatürk'ün Büyük Taarruz Değerlendirmeleri - Eraslan, Cezmi (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2008)
Atatürk Türk istiklal harbinin en son ve önemli aşaması olan büyük taarruz ile ilgili olarak yaptığı konuşmalarda pek çok önemli hususun altını çizmiştir. Gerek askeri harekât hakkında söyledikleri, gerekse savaş ve toplum hayatı üzerine yaptığı değerlendirmeler onu anlamak hususunda büyük önem taşımaktadır. Bu makalede onun tek adam değil ekip adamı olduğunu gösteren anlayışını değerlendirmeye çalıştık.

Atatürk has underlined a lot of important case in his speeches on the Great Attack that was the last and the most important stage of Turkish independence vvar. His sayings on either military operations or war and social life have great importance in order to understand of his thought. In this article we have tried to appreciate his understanding of team mentality, rather than one man concept.
Atatürk's Evaluations on The Great Attack
Keywords: Atatürk; Büyük Taarruz; Türk Ordusu; Türk Toplum Hayatı