Küme dizilerinin istatistiksel lacunary toplanabilirliği - Ulusu, Uğur; Nuray, Fatih (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmada, küme dizileri için Wijsman istatistiksel lacunary toplanabilme kavramı tanımlandı ve bu kavramın daha önceden Ulusu ve Nuray (2012) tarafından verilen küme dizilerinin Wijsman lacunary istatistiksel yakınsaklık kavramı ile ilişkisinden bahsedildi. Ayrıca, bir küme dizisinin Wijsman istatistiksel lacunary toplanabilmesi ve Wijsman lacunary istatistiksel yakınsak olabilmesi için gerek ve yeter şartlar verildi

In this paper, we define Wijsman statistical lacunary summability for sequences of sets and establish the relationship between Wijsman lacunary statistical convergence which was previously given by Ulusu and Nuray (2012). Also, necessary and sufficient conditions for Wijsman statistical lacunary summability and Wijsman lacunary statistical convergence of a sequence of sets is given
Statistical lacunary summability of sequences of sets
Keywords: İstatistiksel yakınsaklık; Lacunary istatistiksel yakınsaklık; İstatistiksel lacunary toplanabilme; Küme dizisi; Wijsman yakınsaklık; Statistical convergence; Lacunary statistical convergence; Statistical lacunary summability; Sequence of sets; Wijsman convergence