Ahmed Sûzî ve Dîvanı - Ceylan, Metin (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2001)
Ahmed Sûzî, 19. yüzyılın dîvân sahibi tekke şâirlerindendir. Tezkirelerde hayatıyla ilgili yeterli bilgi yoktur. Bu yüzden fazla tanınmamaktadır. Bu yazımızda, pek bilinmeyen şâirin hayatından kısaca bahsedip eserlerine değinecek, edebî kişiliğiyle ilgili bilgi verip örnek beyit ve manzûmelerini sıralamaya çalışacağız.
Keywords: Ahmed Sûzî; 19. Yüzyıl; Divan Şairi