Entelektüel sermaye ve insan kaynakları yönetiminin artan önemi - Şahin Görmüş, Alparslan (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2009)
İşletmeler için entelektüel sermaye kavramının önemi giderek artmaktadır. Bilgi çağında işletmelerin entelektüel sermayesi anlamına gelen maddi varlıklarının, maddi olmayan varlıklarının önüne geçtiği görülmektedir. Entelektüel sermayenin bir unsuru olarak kabul edilen insan sermayesi ise, maddi varlıkların en önemlisi olarak kabul edilmektedir. İnsan sermayesinin etkin bir şekilde kullanılmasında işletmenin insan kaynakları yönetimine önemli görevler düşmektedir. İnsan kaynakları politikalarıyla yetkinliği artırılmış insan sermayesinin işletmenin iş performansına doğrudan bir etkisi olacaktır. Bu nedenle insan kaynakları yönetimlerinin, insan sermayesinin yetiştirilmesinden dolayı artan önemi bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır.
Keywords: Entelektüel Sermaye; İnsan Kaynakları Yönetimi