Konaklama işletmelerinde işletme sermayesi yönetiminin incelenmesi - Erdinç, Saliha Başak (Afyon Kocatepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2008)
Finansın en önemli konularından biri olan işletme sermayesi, işletmenin normal olarak bir yıl içerisinde nakde çevrilebilir ekonomik değerlere yaptığı yatırımı ifade etmektedir. İşletme sermayesi bir bütün olarak ele alınabildiği gibi kendisini oluşturan ekonomik değerlerin tek tek ele alınması yöntemiyle de incelenebilmektedir. Bu ekonomik değerlerin başlıcaları nakit, serbest menkul değerler, alacaklar ve stok kalemleridir. İşletme sermayesinin sektörden sektöre, işletmeden işletmeye hatta yıldan yıla değişen bir yapıya sahip olması ve konaklama işletmelerinde duran varlık yatırımının büyük yer kaplaması işletme sermayesine verilen önemi arttırmaktadır. Bu çalışmada ilk önce işletme sermayesi ve finansmanı hakkında bilgilere yer verildikten sonra ikinci bölümde işletme sermayesi yönetimi ve konaklama işletmeleri için önemine değinilmiştir.
Examinations of managing working capital in hospitality managements
Keywords: Konaklama İşletmeleri; İşletme Sermayesi Yönetimi