Polarizasyonu yeniden yapılandırılabilir grafen tabanlı terahertz anten tasarımı - Bulan, Ersin; Karakaş, Miraç dilruba (Afyon Kocatepe Üniversitesi)
Bu çalışmada, mikroşerit antenin ışıma sağlayan yama kısmında grafen malzemesi kullanılarak yeniden yapılandırılabilir polarizasyonlu anten tasarımı önerilmiştir. Önerilen anten 1.65 THz çalışma frekansında, üçgen mikroşerit anten konfigürasyonu kullanılarak tasarlanmıştır. Önerilen antenin -10 dB referansında empedans bant genişliği yaklaşık %12.2, yönlülük değeri 4.13 dBi ve çok yönlü uzak alan ışıma örüntüsüne sahiptir. Yeniden yapılandırılabilir yama anteninin konfigürasyonu, grafenin kimyasal potansiyeli değiştirilerek dairesel polarizasyon, eliptik polarizasyon ve lineer polarizasyon elde edilebilecek şekilde tasarlanmıştır. DC bias gerilimi uygulanarak oluşturulan harici elektrik alanı ile grafenin fermi enerji seviyesi direk etkilenmektedir. Çeşitli fermi enerji seviyeleri sayesinde 1.65 THz’de eksenel oran 1.23 dB, 6.50 dB ve 40 dB elde edilmiştir.

In this study, a reconfigurable polarization antenna design was proposed using graphene material in the radiating patch part of a microstrip antenna. The proposed antenna was designed at an operating frequency of 1.65 THz using a triangular microstrip antenna configuration. The proposed antenna has an impedance bandwidth of approximately 12.2% at the -10 dB reference, a directivity value of 4.13 dBi, and an omnidirectional far-field radiation pattern. The configuration of the reconfigurable patch antenna was designed to achieve circular, elliptical, and linear polarization by changing the chemical potential of graphene. The Fermi energy level of graphene is directly affected by the external electric field created by the application of a DC bias voltage. Different Fermi energy levels allow the achievement of axial ratio of 1.23 dB, 6.50 dB, and 40 dB at 1.65 THz.
Polarization reconfigurable graphene-based thz antenna design
Keywords: Grafen; THz; Polarizasyon; Yeniden yapılandırılabilir anten; Mikroşerit yama anten