Computer Assisted Biology Education - Türkmen, Lütfullah (Afyon Kocatepe Üniversitesi, 2001)
Bilgisayarların insan hayatına yaygın olarak girmeleri 1980’li yıllara rastlamaktadır. Bugün hemen hemen her alanda bilgisayarların kullanımına şahit olmaktayız. Özellikle 1985’den sonra bilgisayar eğitimde de yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır. İlk başlarda daha çok okulların genel işlerinde kullanımın yanında yavaş yavaş derslere yönelik yazılımların artmasıyla bir çok dersde kullanılmaya başlanmıştır. Bugün okullardaki bilgisayar kullanımından temel olarak üç amaç hedeflenmektedir; (1) bilgisayarları kullanabilmek ve kullanım alanlarıyla ilgili bilgiye sahip olmak (2) bilgisayar okur-yazarı olmak ve (3) derslere destek amacıyla kullanabilmek. Bilgisayar destekli biyoloji eğitimiyle ilgili örneklerden bazıları ise simülasyonlar, bilgisayarlı ölçüm araçları, animasyonlar ve bunların hepsini bir arada bulunduran multimedia(çoklu ortam) yazılımlarıdır. Bu yazılımlardan birçoğu bugün öğrencilerimizin biyoloji konularını kendi kendilerine öğrenip sınayabilecekleri şekilde hazırlanmış ve öğrencilerle öğretmenlerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu yazılımlarla öğrenci ve öğretmenlerimizin bilgisayar kullanım yeteneklerini gelişebilmekte ve öğrencilerimizin biyoloji öğrenimi hızlanabilmektedir.
Keywords: Biyoloji; Bilgisayar